Lyhyemmin

Click here for the English version: Keeping it short

Tämä blogi on nyt saavuttanut kolmannen vuotensa ja lähes 2.000 katsomiskertaa. Hurraa. No, nyt aion joka tapauksessa yrittää jotain uutta.

Vähän aikaa sitten oli NaNoWriMo, johon minun piti osallistua, mutta jonka jätin kesken erittäin hyvän tekosyyn johdosta. Sen lisäksi oli myös NaBloPoMo, “National Blog Posting Month”, jonka päämääränä oli julkaista yksi blogikirjoitus päivässä kuukauden ajan. Siihen en osallistunut, mutta aloin jossain vaiheessa miettimään, millaisia merkintöjä minun täytyisi kirjoittaa voidakseni osallistua sellaiseen. Selvästikin niiden täytyisi olla paljon lyhyempiä ja vähemmän hiottuja kuin yleensä.

Päässäni pyörii aina ideoita, joista voisin kirjoittaa, jos minulla olisi aikaa ja energiaa, ja mietittyäni näitä hypoteettisia lyhyitä kirjoituksia aloin saamaan ideoita lyhyemmin kirjoitettavassa muodossa. Ja koska pidempiin kirjoituksiin menee niin paljon aikaa, jota minulla ei yleensä ole, niin ajattelin, että miksipä ei? Tästä eteenpäin toistaiseksi tarkoitukseni on siis kirjoittaa lyhyempiä kirjoituksia, eräänlaisia luonnoksia rajatuista ideoista. Tietenkin tämä blogi on ollut aina vähän sen suuntainen, koska en näe täällä yhtä paljon vaivaa, kuin jos olisin kirjoittamassa kirjaa tai akateemisesti julkaistavaa artikkelia, mutta näistä lyhyistä kirjoituksista tuklee vielä enemmän sellaisia. Kuten ennenkin, vaikka en ole tainnut mainita sitä ennen, otan mielelläni vastaan kommentteja tänne siitä, kuinka kirjoituksia voisi parantaa.

Koska näihin lyhyihin kirjoituksiin ei muuten mene niin paljoa aikaa, yritän kirjoittaa niitä taas sekä suomeksi että englanniksi (aikaisemman ajan säästämiseen pyrkivän päätökseni vastaisesti). Laitan nämä (ja jotkin aiemmat) lyhyet kirjoitukset omaan kategoriaansa “Short”.

Taidan yrittää myös julkaista kirjoituksia ainakin kerran viikossa. Luulin, että WordPressillä oli tarjolla työkalu sen seuraamiseksi, mutta en löydä sitä, mutta otan tämän kuitenkin tavoitteeksi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s